Coutsobolitan PhotoTrail

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη

Γράφει ο Λυσίας

Σε … λαϊκό πανηγύρι τείνει να μετατραπεί η δημόσια τηλεόραση.
Με τον καθένα … «ΥΠΕΥΘΥΝΟ» να διαλαλεί την παρουσία του και το προϊόν που (νομίζει ότι) παράγει όσο το δυνατόν εντονότερα, ώστε να καταφέρει να επιβληθεί στον διπλανό του … «πάγκο» καπελώνοντας τον συνάδελφο του, και την «πραμάτεια» για την οποία και κείνος κόπτεται.
Μιλάμε για μπάχαλο ….
Σε μια δουλειά συνόλου, όπως είναι η τηλεόραση, όπου η μία δραστηριότητα έχει άμεση συνάρτηση με την άλλη, καθώς είναι γνωστό πως το θέατρο, ο κινηματογράφος, φυσικά και η τηλεόραση, αποτελούν την συνισταμένη πολλών ειδικοτήτων, ώστε όλες μαζί, αρμονικά να δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εκεί πάνω όμως, στην Αγια Παρασκευή, οι μισοί δεν μιλούν με τους άλλους μισούς, οι μεν υπονομεύουν τους δε, και το.......... 
κλίμα έχει την βαθιά εμπόλεμη ατμόσφαιρα, θυμίζοντας … μίνι Λιβύη.

Εμείς, εκείνοι, οι άλλοι και οι παραπέρα, και οποίος τελικά «επιβιώσει» θα καταφέρει να επιβάλει την άποψη του, αποκομίζοντας και τα ανάλογα οφέλη από αυτήν ….
Μιας και όλες οι δραστηριότητες πλέον, πραγματοποιούνται εκτός ΕΡΤ, με αναθέσεις προς τρίτους.
Και μείς, με τον δικτατορικό τρόπο, που έχει επιβάλει η ΔΕΗ, στην προϋπόθεση ρευματοδοτησης του σπιτιού μας, εξακολουθούμε να τους πληρώνουμε.

Το κακό βέβαια ξεκινάει από ψηλά.
Το ψάρι, καθώς λένε, βρωμάει από το κεφάλι ….
Πόσο μάλλον όταν αυτό έχει … δυο κεφάλια .
Ψυχρές λοιπόν οι σχέσεις Παπαγεωργίου-Ταγματάρχη, Πρόεδρος του ΔΣ ο ένας, Διευθύνων Σύμβουλος ο άλλος ….
Αλληλοϋπονομεύονται, για να επιβάλλουν, την ομάδα τους, ο καθένας.

Και καλά, ο Λάμπης Ταγματάρχης, δεν μασάει από τέτοια, ο άλλος όμως, προσπαθεί να διαφυλάξει, όσο μπορεί την διαπλοκή του … και να διασώσει το «στρατόπεδο» του.

Το ίδιο και η γενική διευθύντρια τηλεόρασης, η Λένα Χοϊδά, που υπονομεύει στην ψυχρά, την Διευθύντρια Προγράμματος, Πανδώρα Μουρική, επιλογή Ταγματάρχη η δεύτερη, ενώ η Χοϊδά, έχει την εύνοια του Παπαγεωργιου….

Όπως και ο Προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, που στηρίζεται από τον πρόεδρο, αλλά ήδη μετράει αντίστροφα την παρουσία του, στην κεφαλή του αθλητικού προγράμματος, καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος, φίλαθλος ο ίδιος, έχει άλλη άποψη, για τη δομή του τμήματος, του τμήματος αυτού, που διαχειρίζεται αρκετά εκατομμύρια ευρω, για δικαιώματα αθλητικών μεταδόσεων, για αγορά προγραμμάτων, για εκπομπές, για επιλογές και αμοιβές εξωτερικών συνεργατών κ.λ.π.

Άπειρα τα παραδείγματα που αποτελούν το παζλ του αλαλούμ, που επικρατεί στην ΕΡΤ, και που την διατηρούν σε μια αγκύλωση δραστηριοτήτων και δημιουργικής προσφοράς ….
Με αποτέλεσμα να φεύγουν αρκετά εκατομμύρια ευρω, σε μια πραγματικά αλόγιστη κατασπατάληση, χωρίς ουσιαστική αναχαίτιση, της ραγδαίας πτώσης της τηλεθέασης…..
Κι αυτό, γιατί η ΕΡΤ, τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε κλαμπ ασχέτων, με τους λογίς διορισμένους «μάγους» να την φέρνουν συνεχώς και σε δυσχερέστερη θέση.

Με τον επικεφαλής της «αρχιμάγο», τον Τηλέμαχο Χυτήρη, να … δηλώνει ευτυχής, και να τους προτρέπει, να μην λαμβάνουν υπόψη τους, τα διάφορα σημειώματα των blog’s και των εφημερίδων, αλλά να αδιαφορούν προς αυτά, και να κάνουν τη δουλειά τους .
Ποια δουλειά ; μα τον αφανισμό της ΕΡΤ, την εξαθλίωση της, παράλληλα με την κονομά των κάποιων, που εξακολουθούν να δίνουν ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΩ, στην ιδιωτική παραγωγή.
Αφού είναι γνωστό πως, οι εργολαβικές συναλλαγές πάντα αφήνουν το πολύ ικανοποιητικό, κάτι τις τους …

Όσο για την ΠΟΣΠΕΡΤ; ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ, γι αυτό το άθλιο φαγοπότι, το χωρίς ουσία . Αλλά με μπόλικη … αλληλοσυνουσία …
Μια SIEMENS κι αυτή, στο ανάλογό της μέγεθος …
Όπου ανάμεσα στο βουητό, στις πολλές άναρθρες κραυγές, μπορείς και ξεχωρίζεις μια, που ακούγεται καθαρά να λέει … « ΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ …»
by kafeneio

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο καλός Ταγματάρχης, ο κακός Παπαγεωργίου και τα αντίστοιχα τσιράκια τους. Η κακή Χοϊδα, η καλή Μουρίκη. Τι παιχνίδι τελικά παίζετε(αι) στη δημόσια τηλεόραση ? Η χώρα καταρρέει, το ίδιο και η ΕΡΤ. Και κανένας από αυτούς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Πολύ μεγάλο (άραγε αθέλητο?) το λάθος σου Λυσία να εμφανίζεις τους μεν οσίους, τους δε αχρείους! Και κάποιους τους εξυπηρετούν απόλυτα τέτοια δημοσιεύματα. Σίγουρα όχι την ΕΡΤ και τους εργαζόμενους σε αυτήν.

Related Posts with Thumbnails

coutsobolitan tools