«Τι ώρα ήρθατε; Εγώ από τις 06:45.» « και σεις για αλλαγή βιβλιαρίου;»
Στις 08:15 εξυπηρετείται το νούμερο 23, στις 08:50 στο 27, ως τις 09:30 νούμερα τέλος για σήμερα και είμαι το 150, θα μεσημεριάσουμε σίγουρα και αυτό αν προλάβουν άλλα 130 νούμερα ως τις 14:00, πράγμα αδύνατο με δύο μόλις ταμεία ανοιχτά... Τουλάχιστον δεν έχουν ανοιχτή μουσική όπως πέρσυ, που αρχικά έπαιζε «το βάλε το κόκκινο φουστάνι, εκείνο που σε κάνει....» και στη συνέχεια είχε αφιέρωμα Καζαντζίδη...Kατέληξα ότι τα αρχικά Ο.Π.Α.Δ στην πραγματικότητα σημαίνουν «Οποιος Πρόλαβε, Αλλιώς Δευτέρα».. Πιάνω ατάκες γύρω μου, μια κυρία λέει σε έναν παππού «η Ελλάδα θησαυρός είναι, οι άνθρωποι φταίνε»... Μια άλλη κυρία αποφασίζει να βάλει τον κόσμο σε τάξη (περίεργο που στην ηλικία της δε ξέρει ότι ο κόσμος δεν αλλάζει, πόσο μάλλον με φωνές) και ευπειθώς καταγγέλλει έναν που τόλμησε να φέρει 5 βιβλιάρια και όχι ένα, ότι τον είδε και χτες, με το ίδιο νούμερο. Και φωνές και χαμός, ο τύπος να λέει «μα είμαι πολύτεκνος» και να πετάγεται πάλι αυτή να του λέει «κάποιος πρέπει να διαμαρτυρηθεί, ας το κλείσουμε τώρα!!!» Να φύγουμε όλοι πρότεινε, για να λυθεί το ζήτημα! Τι ακούω.. Νομίζω χρειάζομαι διακοπές, η μουσική που ακούω τώρα βοηθάει και δίνει την ευκαιρία για νέα ετικέτα :
ΟΔΗΓΟΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
ΝΟ1 – ΟΥΡΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ :
Διότι στην δημόσια υπηρεσία δεν πας έτσι απλά και ανοργάνωτος, εκτός αν θέλεις για κάποιο λόγο να ξαναπάς (μόνο δύο λόγους βρίσκω γι αυτό: α. Έχεις σοβαρό πρόβλημα, σ’ αρέσουν οι ουρές και καλύτερα να απευθυνθείς σε ειδικό και β. Σ΄ αρέσει η ταμίας), πρέπει να οργανωθείς, σαν εκδρομή.
1. Απαραίτητο το καλοκαίρι να χεις μαζί σου ανεμιστηράκι, αφού κλιματισμό έχουν μόνο οι τράπεζες (αυτό είναι σκόπιμο φυσικά, ώστε να μην αντέχεις άλλο τη ζέστη και να φεύγεις, μειώνοντας έτσι τον αριθμό ατόμων στην ουρά)
2. Απαραίτητη και η καρεκλίτσα, ναι η ίδια που έχει η γιαγιά για την εκκλησία για την ανάσταση
3. Απαραίτητο και το καροτσάκι της λαικής, για να έχεις όλα τα έγραφα που έχεις σπίτι σου, μη σε ξαναστείλουν αν λείπει το Ε300052/78/ΙΚ/1982
4. Απαραίτητο το φορτισμένο κινητό και ειδικά η συσκευή με τον δωρεάν χρόνο ομιλίας. Τι θα κάνεις τόση ώρα στην ουρά;;
5. Απαραίτητο mp3, μια εφημερίδα, ένα βιβλίο βρε αδερφέ! (το mp3 είναι βέβαια το πιο χρήσιμο γιατί αποθαρρύνει τον διπλάνο από το να αρχίσει να σου λέει τον πόνο του για την άχρηστη τη νύφη του)
6. Μόλις μπαίνεις στον χώρο διαλέγεις προσεκτικά το σημείο που θα σταθείς (σαν τον Σέλντον του Μπιγκ Μπανγκ Θέορι): να φυσάει λίγο και κυρίως να φαίνεται – αλλά να μην είναι –αρκετά άβολο ώστε να μην σε σηκώσει ο πολέμησα-στους-βαλκανικούς-κι-ας-μην-βγαίνει-χρονικά παππούς.
7. Πάρε νούμερο για όλες τις ουρές. Ποτέ δεν ξέρεις αν είσαι στη σωστή και άλλωστε μπορείς πάντα να το ανταλλάξεις.
8. Μη ξεσπάς τα νεύρα σου στον υπάλληλο, απλά δε θα γίνει η δουλειά σου
9. Η λογική «αν τα παρατήσω τώρα, θα πρέπει να ξανάρθω και αύριο» βοηθάει να παραμείνεις στη θέση σου, ειδικά δεδομένου του ότι διάλεξες την καλύτερη.
Η μουσική βοηθάει, έχει φτάσει στο νούμερο 84, και αύριο εδώ θα ‘μαι...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου