Coutsobolitan PhotoTrail

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΓΥΡΤΕΙΑ !...

Σαν τους παλιούς αλμπάνηδες και τους κομπογιαννίτες, οι φωστήρες του σαμαρέϊκου επιχειρούν να εξαπατήσουν και να ποδηγετήσουν τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, στην …αντιμνημονιακή ψήφο ! Λες κι αυτοί είναι ηλίθιοι και δεν αντιλαμβάνονται ή λες κι η νΝΔ, είναι …κατά του μνημονίου !...
Μέχρι σήμερα, όπως έχει γίνει αντιληπτό, οι λεπτομέρειες του λεγόμενου οικονομικού προγράμματος του Σαμαρά, δεν έχουν βγει παρά έξω και μόνο μια επιλεκτική συνθηματολογία, αφοριστικής υφής, έχει, μεθοδικά, κυκλοφορήσει, για εσωτερική και μόνο κατανάλωση, (στας Ευρώπας, βέβαια, ο αντωνάκης, άλλα λέει κι άλλα πράττει, στεκόμενος σούζα στους πατέρες του μνημονίου, δηλαδή, τους ηγέτες του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος…).

Για να ξεσκεπάσει, κανείς, τη νέα, χοντροκομμένη, απόπειρα της αιώνιας Δεξιάς, να εξαπατήσει το εκλογικό σώμα, εν όψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν χρειάζεται να εντρυφήσει, καν, στις σελίδες των οικονομικών της θέσεων και να αποκωδικοποιήσει τις φκιασιδωμένες διαπιστώσεις και τις μαγικές συνταγές για την …ταχύρρυθμη εκμηδένιση του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Αρκεί να σταθεί σε μια εξέλιξη, μόλις χθεσινή, και να δει με προσοχή δύο δηλώσεις που έγιναν.

Υπήρξε, κατ΄ αρχήν, μια ραδιοφωνική συνέντευξη του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως θα μπορούσε και θάπρεπε να γίνει μια επαναδιαπραγμάτευση κάποιων όρων του μνημονίου, έτσι ώστε να υπάρξει επιμήκυνση του χρόνου μείωσης του ελλείμματος, κάτι που θα σήμαινε τη λήψη πιο ήπιων περιοριστικών μέτρων…
«Η επαναδιαπραγμάτευση του όρου του Μνημονίου για τη μείωση του ελλείμματος είναι ότι ενδεχομένως χρειάζεται να γίνει με ηπιότερους ρυθμούς και σε μακρύτερο χρόνο» υπογράμμισε ο κ. Καστανίδης και έκανε λόγο για «εμμονή της Ευρώπης» στη μείωση του ελλείμματος μέχρι το 2013, κάτι που οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση.
Αμέσως, η Ρηγίλλης, με δήλωση του εκπροσώπου της Π. Παναγιωτόπουλου, έδειξε τη χαρά της για το ό,τι «το ένα μετά το άλλο, τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υποχρεώνονται να παραδεχθούν ότι χρειάζεται “επαναδιαπραγμάτευση όρων του Μνημονίου», ενώ επίσης διευκρινίζει ποια είναι η βασική της ένσταση για το μνημόνιο, διερωτώμενη : « όταν, λοιπόν, η ίδια η κυβέρνηση -έστω και αργοπορημένα- διαπιστώνει τα δραματικά αδιέξοδα της πολιτικής του Μνημονίου, γιατί κατηγορεί τη Ν.Δ., που ζήτησε από τον Ελληνικό λαό να στείλει μήνυμα για την καταδίκη αυτής της πολιτικής και για την ανάγκη να αλλάξουμε αμέσως πορεία ;».Δηλαδή, με τον πλέον επίσημο τρόπο, η Ν.Δ. παραδέχεται και ομολογεί πως η εναντίωσή της στο μνημόνιο δεν έγκειται στην ουσία του, αλλά στα διαδικαστικά, όπως π.χ. στο πόσο γρήγορα θα προσεγγιστούν οι στόχοι του και επικροτεί (έμμεσα πλην σαφώς…) την προοπτική επιμήκυνσης της διαδικασίας (που λέει ο Καστανίδης), με πιο ήπια μέτρα.

Τα ζητήματα που προκύπτουν είναι, τουλάχιστον, τρία :

1. Πόσο αντιμνημονιακή είναι αυτή η θέση και πόσο δίνει το δικαίωμα στη Ν.Δ. να εμφανίζεται ως ο αντιμνημονιακός πόλος, καλώντας και τους άλλους ενάντιους στο μνημόνιο, σε συστράτευση την προσεχή Κυριακή, όταν είναι ολοφάνερο, πως πρόκειται για θέση και στάση ψεύτικη και παραπλανητική, δηλαδή …μαϊμού !
2. Πόσο πρωτοπόρα είναι στο άνοιγμα του θέματος των όρων του μνημονίου, όταν ο πρώτος που μίλησε για “επαναδιαπραγμάτευση των επαχθών όρων του Μνημονίου” και μάλιστα προεκλογικά, ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στην περιβόητη διακαναλική συνέντευξή του, κάτι που αναγκάζεται ν΄ αναφέρει κι ο Παναγιωτόπουλος στη δήλωσή του ;
3. Πως μπορεί να επικροτεί τη θέση Καστανίδη για επιμήκυνση του χρόνου μείωσης του ελλείμματος, πέραν του 2013, όταν ο ίδιος ο Σαμαράς και οι οικονομικοί του φωστήρες, μας έχουν ζαλίσει με τη (μαγική) συνταγή του μηδενισμού του ελλείμματος σε 18. μόλις, μήνες ;

Γενικό συμπέρασμα ; Μα, το ό,τι, με τη λογική της νΝ.Δ., αντιμνημονιακές δάφνες θα μπορούσε να διεκδικήσει και η κυβέρνηση και ειδικά ο Γ. Παπανδρέου, που πρώτος έβαλε το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης και μάλιστα με ποιο πειστικό τρόπο, μιας κι είναι αυτός που διαμορφώνει τις εξελίξεις και τα γεγονότα και δεν τα σχολιάζει απλά και μάλιστα με κουτοπονηριά και λαϊκίστικες μεθόδους.
Μόνο που ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, δεν είναι αλμπάνηδες, ούτε κομπογιαννίτες !...

www.logoplokies.blogspot.com

3 σχόλια:

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Φιλάρα, το άρθρο που δημοσίευσες δεν φύτρωσε μόνο του, κάποιος τόγραψε, (εγώ), στις ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ (www.logoplokies.blogspot.com). Η αναφρά στην πηγή και με link είναι υποχρέωσή σου !

tsaousa είπε...

Εγώ ακόμα περιμένω το link και όχι μόνο την αναφορά...

ME είπε...

kalimera kai se eyxaristo gia tin pigi...

Related Posts with Thumbnails

coutsobolitan tools