Coutsobolitan PhotoTrail

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Πάλι οι μαλάκες πληρώσαμε τους φόρους...


Τι μάθαμε από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών; Αυτό που ξέραμε., Ότι η μ… είναι μισθωτό επάγγελμα.
60 άνθρωποι μόνο δήλωσαν μεγάλα εισοδήματα, πάνω από 900.000 ευρώ. Οπότε τα χιλιάδες κότερα που βρωμίζουν το Αιγαίο ανήκουν σε κακομοίρηδες που διαβούν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Η μεγάλη πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει εισόδημα κάτω από 10.500 ευρώ ώστε να μην πληρώνει ούτε ένα ευρώ όρο. Τους καημένους, φτωχοί είναι. Κι εγώ που νόμιζα ότι φοροδιαφεύγουν.
Με όλα αυτά που ακούγονται καθημερινά για τον ανένδοτο του κράτους κατά της φοροδιαφυγής, υπάρχουν ακόμη χιλιάδες επιτηδευματίες που όταν τους ζητήσεις απόδειξη σου απαντούν “άντε και καλή χρονιά”.
Συνεργεία αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και ποδηλάτων, εκκενώσεις βόθρων, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, καυστηρατζήδες, κουφωματάδες, συνεργεία καθαρισμού, πλακατζήδες, σιδεράδες, γιατροί, χαρτορίχτρες, παπάδες, ιδιαιτεράδες καθηγητές, αθλητικές δήθεν ακαδημίες και ένα σωρό άλλοι επαγγελματίες δεν ξέρουν καν τι θα πει απόδειξη. Πλην φωτεινών εξαιρέσεων.
Να είμαστε δίκαιοι. Υπάρχουν και αυτοί που σου δίνουν κάτι αθεώρητα χαρτιά που άμα τα δείξεις στην εφορία θα σου πουν ότι έχουν επάρκεια από χαρτί υγείας, δεν χρειάζονται άλλο.
Κάποιος διεστραμμένος οικονομολόγος έκανε υπολογισμούς και βρήκε ότι κάθε βρέφος που γεννιέται σήμερα χρωστάει 33.000 ευρώ. Ώρες είναι να στείλει ο Παπακωνσταντίνου τον ΣΔΟΕ στα μαιευτήρια για να εισπράξει…
Στις μέρες μας, οι μόνοι γιατροί που υπέστησαν λόγω κρίσεως οικονομική καταστροφή είναι μάλλον οι ειδικοί στην εξωσωματική γονιμοποίηση. Κι αυτοί που τα οικονομάνε, όσοι ασχολούνται με τις εκτρώσεις.
Διότι δεν είναι μόνο οι πάνες, τα μπεμπελάκ μαμ και τα ζιπουνάκια. Αν μεγαλώσει το παιδί πέφτει στα δίχτυα της πανάκριβης “δωρεάν παιδείας” της Διαμαντοπούλου.
Ηθικόν δίδαγμα. Η λύση είναι η υιοθεσία παιδιού που έχει τελειώσει το σχολείο και έχει διοριστεί στο δημόσιο. Αν βρείτε μερικά τέτοια παιδιά πέστε μου να πάρω κι εγώ 3-4 για να βγάλω και άδεια ταξί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

coutsobolitan tools