Coutsobolitan PhotoTrail

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η τρόικα.........επιστρέφει !!!




undefined

undefined
Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κατά το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, με αυτή την επίσκεψη της τρόικας θα εξειδικευτούν τα μέτρα που θα κληθεί να πάρει η Ελλάδα για την περίοδο 2012-2014. Στόχος των μέτρων αυτών θα είναι να μειωθεί το έλλειμμα από τα 17 δισ. στα 6 δισ. ευρώ. Εκτιμάται ότι οι ελεγκτές της τρόικας θα θέσουν ζήτημα περικοπών σε συντάξεις και εφάπαξ ταμείων που θεωρούνται ελλειμματικά, ενώ θα συζητηθεί και το θέμα με τη νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών και οι δαπάνες υγείας των Ταμείων. Σημειώνεται ότι στο επικαιροποιημένο μνημόνιο, έχει συμφωνηθεί ότι η νέα λίστα των επαγγελμάτων που κατατάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά δεν πρέπει να υπερβαίνει 10% του εργατικού δυναμικού.
Κατά τους έλεγχους, θα διασφαλισθεί πως ο προϋπολογισμός θα διαμορφώσει εφέτος ένα πρωτογενές έλλειμμα σε ταμειακή βάση της τάξης του 1,75% του ΑΕΠ. Ακόμη, θα εξετασθούν όλα τα εισπρακτικά μέτρα προκειμένου να εξασφαλισθεί πως τα έσοδα θα ανέλθουν στο 26% του ΑΕΠ. Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων, στις δαπάνες υγείας και στις δημόσιες επιχειρήσεις.
Από τις αλλαγές στον τομέα της Υγείας αναμένεται εφέτος εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ, ενώ στις δημόσιες επιχειρήσεις αναμένεται εξοικονόμηση 800 εκατ. ευρώ. Το ίδιο ποσό θα εξοικονομηθεί στο σύνολο του έτους από την κατάργηση των «μη παραγωγικών και μη στοχευμένων» δαπανών.
by PATRINAKI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

coutsobolitan tools