Coutsobolitan PhotoTrail

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΙΟ ..... ΒΑΤΟΠΕΔΙ? ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ!!!!

ΕΧΕΙ και η δεξιά την ιστορία της. Και τους πολιτικούς της άντρες με την πρακτική τους. Είχαν «χρεωθεί» την πατρίδα με τα ιερά της, την άρμεγαν, τη βίαζαν, μας δούλευαν. Κι όταν κινδύνευε (η…Πατρίς) να πέσει .... σε χέρια «άπιστων», ξεπρόβαλλαν σωτήρες. Με το λάβαρο σηκωμένο και τα…τανκς κατεβασμένα (στο Σύνταγμα). Με τα «μιάσματα» ξανά στα ξερονήσια και τους «συνοδοιπόρους» με φάκελο βαρύ, οιονεί «άχθος αρούρης».

ΗΡΘΕ το πλήρωμα του χρόνου και σήμανε «Αλλαγή». Όπως την εννοούσαν οι…μαρξιστές του ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός τους. Σκέφτηκε ο μέσος έλληνας πως ήταν καιρός για συμφιλίωση, με την αναγνώριση και της άλλης πλευράς. Κυνηγημένοι και περιφρονημένοι παλιοί ΕΛΑΣίτες το’ νιωθαν πως το Κράτος δεν τους θέλει και η «εθνικοφροσύνη» τους γύριζε την πλάτη. Το θέμα ήρθε στη βουλή. Η αναγνώρισης της εθνικής Αντίστασης ήταν θέμα χρόνου και συζήτησης. Με τους παλιούς αντιμάχους να παραμερίζουν τα πάθη, να υπογράφουν και να προχωρούν.

ΩΣΤΟΣΟ, η δεξιά του Αβέρωφ άλλα «εκέλευε» και η αντίδρασή της ήταν ακαριαία. Αποχώρηση απ’ τη βουλή! Δεν άντεξαν, δεν έστερξαν, δεν τόλμησαν. Και μιλάμε για εθνική αντίσταση-όχι για αντάρτες ζωσμένους με τα φισεκλίκια. Για ΕΛΑΣίτες που ήσαν πατριώτες όσο πολεμούσαν του Γερμανούς κι ύστερα γίναν’ εθνοπροδότες. Κυνηγημένοι και αποδιωγμένοι, γιατί το’ θελαν οι Άγγλοι και οι ντόπιοι συνεργάτες των κατακτητών, που άλλαξαν στολή, αρχηγό και «ιδεολογία», με το φευγιό των Γερμανών.

ΠΟΥ τα θυμηθήκαμε; Υπάρχει συνέχεια στην ιστορία και στα…χρωμοσώματα. Είπαμε να συζητήσουμε (και) για το Βατοπέδι. Χωρίς μίσος και πάθος. Να κάνουμε γερή ψαριά και να τα μοιραστούμε. Κατά τα έργα του έκαστος και η τιμωρία κατά τα κρίματά του. Και, βέβαια, η οργή ξεχείλισε κι ο κόσμος δεν αστειεύεται. Δεν σηκώνει παιχνίδια και αναβολές, κοροϊδίες και καμώματα κομμάτων και πολιτικάντηδων. Κι αν δεν βγάλει λαυράκια η απόχη, τόσο το καλύτερο κι όλα συγχωρεμένα. Με την προϋπόθεση πως έγινε η συζήτηση, ψάχτηκαν οι πάντες για τα πάντα και επιμερίστηκαν ευθύνες για το Βατοπέδι. Αν υπάρχουν. Αλλά πώς να υπάρξουν; Με την Αξιωματική Αντιπολίτευση να αποχωρεί; Αθάνατη δεξιά…

by Th. Nikolaidis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

coutsobolitan tools