Coutsobolitan PhotoTrail

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΘΝΑΡΧΗΣ.

Τον θυμάστε τον Κωστάκη; Είναι αυτός που μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο ήταν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ο Κωστάκης, είχε διάσημο όνομα και η πολιτική του καριέρα ήταν προκαθορισμένη. Πρόεδρος της παράταξης ως φοιτητής και σημαντικό στέλεχος του κόμματος μετέπειτα. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. Το λες και γεμίζει το στόμα σου. Το όνομα Καραμανλής διχάζει όσο αφορά την καταγωγή του. Είναι κάποιοι ανίδεοι, που λένε πως ο μεγάλος εθνάρχης κατάγεται από τις Σέρρες, βορειοελλαδίτης πατριώτης και μάγκας. Οι πιο ψαγμένοι όμως, γνωρίζουν ότι το επίθετο "Καραμανλής" έχει τις ρίζες του στην Ασία. Δύο είναι οι περιπτώσεις όπως λέει και ο επίκουρος καθηγητής ιστορίας και πολιτισμού της Ασίας κ. Νίκος Φλίχλης.

Σύμφωνα με την πρώτη, η οποία είναι και η επικρατέστερη, το όνομα Καραμανλής προέρχεται από τον Καραμάν-Αλί (Kahraman - Ali), του οποίου η οικογένεια εδραιώθηκε στον Ελλαδικό χώρο κατά την τουρκοκρατία, έχοντας στην κατοχή τους ένα πλήθος επιχειρήσεων. Έπειτα, άλλαξαν το όνομα Καραμάν-Αλί σε Καραμανλής για λόγους ευκολότερης ενσωμάτωσης. Η φιλοτουρκική συμπάθεια του Καραμάν-Αλί, φάνηκε σε αρκετές περιπτώσεις όπως αυτή, της υποψήφιας βουλευτή Ξάνθης Ζειμπέκ Αισέλ. Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας έχουν καταλάβει σημαντικές θέσεις στη γείτονα χώρα αλλά και εκτός αυτής. Δείτε εδώ

Η δεύτερη περίπτωση μας πάει ακόμα πιο ανατολικά στη μακρινή Κίνα. Σύμφωνα με αυτή, το όνομα Καραμανλής διατηρώντας το πρώτο συνθετικό γίνεται Καραμαν-lee και ανήκει σε οικογένεια Νίντζα. Ο Κωστάκης γρήγορα κατάλαβε πως η ζωή του Νίντζα έχει ένα μεγάλο κακό και ένα μεγάλο καλό. Το κακό ήταν, πως έπρεπε να διατηρείται σε φόρμα, να τρώει υγιεινά και να έχει πνευματική διαύγεια και γρήγορη αντίληψη, ενώ το καλό ήταν πως δε θα δούλευε ποτέ. Θα του έλεγαν, "τι δουλειά κάνεις"; και θα απαντούσε "είμαι νίντζα". Έτσι σε ηλικία μόλις 2 ετών ο μικρός Κωστάκης μετακόμισε στις Σέρρες για να γίνει πρωθυπουργός, μια ιδιότητα που πληρούσε όλες τις προδιαγραφές για μια ονειρεμένη ζωή ενός νίντζα. Τρανές αποδείξεις, σύμφωνα με την περίπτωση της κινέζικης καταγωγής του Καραμάν-lee είναι η ραγδαία αύξηση των κινεζικών προϊόντων στη χώρα μας κατά τα χρόνια της πρωθυπουργίας του μεγάλου διδασκάλου, αλλά και το πλήθος των νιντζίτσου κινήσεων(των χεριών κυρίως) που συνόδευαν την κάθε ομιλία του.

Σε κάθε περίπτωση το ανατολίτικο στοιχείο είναι αυτό που χαρακτήριζε πάντα το μεγάλο άντρα της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Άφθονο φαγητό, πληθωρικό κορμί και φαρδιά ρούχα. Πρόσφατα ο Kahraman - Ali ή αλλιώς Καραμάν-lee ασπάστηκε το Βουδισμό προσθέτοντας άλλο ένα κομμάτι στο παζλ. Σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών και οβελιστηρίων, έχει μείνει απαθής και ανέκφραστος για 90 μέρες ενώ κάποιοι υποστηρίζουν πως είχε ασπαστεί το Βουδισμό από τις πρώτες μέρες της πρωθυπουργίας του, γι' αυτό και δεν ήξερε τι του γινόταν. Το σίγουρο είναι πως τώρα που δε μιλάει τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα αλλά λιγότερο αστεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

coutsobolitan tools