Coutsobolitan PhotoTrail

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΞΕΠΛΗΜΑ............ΥΠΟΛΗΨΕΩΝ !!!

Είσαι αιμοσταγής ηγέτης κάποιου αφρικανικού καθεστώτος; Είσαι διεφθαρμένο μέλος κάποιας κεντρο-ασιατικής κυβέρνησης και θέλεις να ξαναφτιάξεις πολιτική καριέρα; Σε κυνηγάνε οι πολιτικοί σου αντίπαλοι για λαμογιές, καταχρήσεις και ρεμούλες; Σου την πέφτουν διεθνείς οργανισμοί για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα τής οποίας ηγείσαι; Οι δημοσκοπήσεις σου πάνε κατά διαόλου, η δημοτικότητά σου έχει πάρει τον κατήφορο και η δημόσια εικόνα σου υποφέρει; Τραβάς ζόρια από τη Διεθνή Αμνηστία ή τον ΟΗΕ για διώξεις πολιτικών σου αντιπάλων, εξόντωση αντιφρονούντων και γερή δόση λογοκρισίας; Είσαι αμφιλεγόμενος πολιτικός, σκοτεινός επιχειρηματίας, γνωστό κωθώνι, κάθαρμα ολκής με σπιλωμένη την κοινωνική σου επιφάνεια; Η υστεροφημία σου κινδυνεύει σοβαρά και τα παιδιά σου θα ντρέπονται στο σχολείο να λένε ποιανού είναι;

"Η ιστορία θα μου φερθεί καλά. Εχω φροντίσει ο ίδιος γι' αυτό», είχε πει ο Ουίστον Τσόρτσιλ και δικαιώθηκε".

Και όλα αυτά χωρίς να είσαι ένας Τσόρτσιλ, βρε παιδί μου, πολιτικός μεγατόνων, αλλά και συγγραφέας της ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που είχε πει το αμίμητο: «Η ιστορία θα μου φερθεί καλά. Εχω φροντίσει ο ίδιος γι' αυτό»;

Τράβα τότε κατά Λονδίνο μεριά, διότι ήρθε ο καιρός για ένα γενναίο λίφτινγκ ευφημισμού, ένα ξέπλυμα κακόφημου προφίλ, ένα μπότοξ αποκατάστασης πληγέντος ίματζ, μία πλαστική για επαναφορά πρεστίζ. Επεμβάσεις ανώδυνες, με καλή πρόγνωση τις περισσότερες φορές και αποδεκτές εγγυήσεις επιτυχίας, αλλά αρκετά τσουχτερές στην τιμή.

Κάν' το όπως ο Τσόρτσιλ .

Ο,τι έκανε ο Τσόρτσιλ σε ανύποπτο χρόνο για τον εαυτό του, τώρα το αναλαμβάνουν εταιρείες συμπατριωτών του, οι περισσότερες και καλύτερες από τις οποίες εδράζονται στη βρετανική πρωτεύουσα. Είναι οι περιβόητες φίρμες δημοσίων σχέσεων (PR), που αναβαπτίζουν δικτάτορες, αιματοβαμμένους προέδρους, λαμόγια πολιτικούς, δυσφημισμένους μεγιστάνες και συκοφαντημένους βασιλείς και τους αποδίδουν ξανά στην κοινωνία ως αθώες περιστερές. Χρεώνουν βέβαια κάτι παραπάνω, αλλά σώζουν καριέρες, ζωές και μπορεί να σε γλιτώσουν και από τη «στενή».

Διαβάζουμε στον «Guardian» ότι το Λονδίνο έχει γίνει το παγκόσμιο κέντρο αποκατάστασης πληγείσης φήμης και ξεπλύματος στιγματισμένης ηθικής. Το ξελέκιασμα προσβεβλημένων υπολήψεων αποφέρει στις εταιρείες δημοσίων σχέσεων συνολικό ετήσιο εισόδημα 7 δισ. λιρών. Πελάτες από το εξωτερικό, όπως από Ρωσία, Κίνα και Μαδαγασκάρη συρρέουν στο Λονδίνο και προστρέχουν στα φώτα τους. Μία από τις προεξάρχουσες εταιρείες του χώρου, η Chime plc, παλαιότερα συμβουλάτορας της Μάργκαρετ Θάτσερ, σημείωσε αύξηση του τζίρου της κατά 38% από το 2008, φτάνοντας τα 67 εκατ. λίρες. Τα μισά από αυτά προέρχονται από διεθνή συμβόλαια.

«Πλυντήριο» καθεστώτων.

Αλλά και καθεστώτα τρέχουν στο Λονδίνο για να ξεπλυθούν. Οι εταιρείες PR προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε καθεστώτα που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της λίστας σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Σαουδική Αραβία, η Ρουάντα, το Καζακστάν, η Σρι Λάνκα, κ.ά. Η Portland PR πληρώθηκε πάνω από 1 εκατ. λίρες για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην κυβέρνηση του Καζακστάν επί ένα χρόνο.

Στο Λονδίνο λοιπόν: «Εκτός από χριστουγεννιάτικες αγορές προσφέρουμε και καθαρές και απαστράπτουσες συνειδήσεις όλο το χρόνο. Τιμή συζητήσιμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

coutsobolitan tools