Coutsobolitan PhotoTrail

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΕΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ...

Η Μαριλίζα το αποφάσισε να κόψει το τσιγάρο στους καπνιστές. Και αφού το αποφάσισε, τέρμα και τελείωσε. Οι αποφάσεις της Μαριλίζας, του Γιώργου και των άλλων ΔΝΤών είναι πάνω από όλα... Οι άνθρωποι μας νοιάζονται. Θέλουν το καλό μας. Δεν θέλουν να πληρώνει η ασφάλειά μας νοσοκομειακά έξοδα, φάρμακα και άλλα θλιβερά που θα μας καταρρακώσουν... Για εμάς το κάνουν. Δεν πειράζει αν δεν έχουμε δουλειά, δεν πειράζει αν δεν έχουμε φαγητό, δεν πειράζει αν αρρωστήσουμε και δεν έχουμε να πληρώσουμε το νοσοκομείο, τα φάρμακα ή τον γιατρό. Αυτό που πειράζει είναι το... τσιγάρο (λέτε να φταίει και για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας; Ελπίζω να μην βάζω ιδέες στον Γιώργο...)

Και τώρα ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας.

Βράδυ στο αγαπημένο μας στέκι, ωραία μουσική, καθαρό ποτό, τσιγαράκι και βέβαια κουβεντούλα χαλαρή.

Και ξαφνικά σκάει η Γκεστάπο συγγνώμη ο έλεγχος για τσιγάρο ενοώ. Αρχίζει και μετράει κεφάλια καπνιζόντων και κάνει σούμα.

50Χ50=2500 ευρώ + 5000 ευρώ για το μαγαζί σύνολο 7500 ευρώπουλα. Κανονικά και Ευρωπαικά πράγματα μόνο που εδώ είναι Βαλκάνια.

Πιάνει ο υπεύθυνος του συνεργείου ελεγκτών τον μαγαζάτορα 200 εγώ και απο 100 για τα παιδια σύνολο 400 και δεν είδαμε τίποτα.

Και βέβαια φεύγοντας φωνάζουν μεγαλοφώνως “για σήμερα στη χαρίζω αλλά μην σας ξαναπιάσω να καπνίζετε”

Α κάτι σας θυμίζει αυτό;

Ακριβώς μέσα είσαι.

Α ρε αθάνατο ΠΑΣΟΚ πάντα βρίσκεις τον τρόπο να ανοίγεις νέες δουλειές.

Η άλλη εκδοχή:

Πιάνει ο μαγαζάτορας, με τη συνεργία των θαμώνων, τον υπεύθυνο του συνεργείου ελεγκτών, τον κάνει 200 οκάδες και απο 100 καθένα από τα παιδια, σύνολο 400 οκάδες και έτσι δεν θα δούν τίποτα για καιρό.

Το επόμενο συνεργείο της Γκεστάπο θα ξαναπεράσει μόλις καπνίσει και πάλι η Πυθία δάφνες στο μαντείο των Δελφών.

Συνέβη πριν θα συμβεί ξανά. Με τη διαφορά ότι ο κόσμος εκτός του ότι δεν έχει, πλέον ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ να πληρώσει κανένα πρόστιμο που νταηλίκι βάζει το κράτος και προτιμά να παίξει φάπες…

Λυπάμαι που θα την πληρώσουν οι δημοτικοί αστυνομικοί αλλά έχουμε φτάσει στο “αμήν” με την κάθε αηδία που σκαρφίζεται ο κάθε ανίδεος και την εκμετάλλευση σε αυτή τη χώρα.

Λέει ο νόμος για όσους υποτροπιάζουν θα υπάρχουν αυξημένα πρόστιμα. Αυτό δεν το κατάλαβα, δηλαδή θα δίνουμε τα στοιχεία μας στον κάθε Δημοτικομπατσούλη και θα μπαίνουν σε μια μεγάλη βαση δεδομένων οπότε αν με πιάσουν να καπνίζω τον χειμώνα στου Ψυρή θα τρώω 50 ευρώ και αν με ξαναπιάσουν το καλοκαίρι στη Ραφήνα θα τρώω 100.

Ο κίνδυνος του φακελλώματος είναι σαφώς μεγαλύτερος από τον υπαρκτό κίνδυνο του καπνίσματος.Ο θηλυκος Σημίτης που παριστάνει την Υπ.Υγείας, είπε πως οι παραβάτες θα φακελλώνονται σε μια μεγάλη βάση δεδομένων. Προφανώς στην ίδια βάση θα υπάρχουν και οι τροχαίες παραβάσεις,τα χρέη στο δημόσιο κλπ.

Απεχθάνομαι το τσιγάρο και τον καπνό, δεν κάπνισα ποτέ αλλά όπως το πάνε το ποίημα, σε λίγο θα καταγραφουν και τους καφέδες που πίνουμε και το τι αγοράζουμε από το μπακάλικο του Ζήκου.

Η ανάθεση των ελέγχων στις κατά τόπους δημοτικές αστυνομίες ισοδυναμεί με φαλκίδευση του μέτρου. Γιατί αυτές δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα. Εκτός αν οι γκαουλάιτερ του ΔΝΤ επιβάλουν εξαφάνιση της ενίσχυσης των ΟΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό και αναγκάσουν τους δήμους να βγουν παγανιά για ελέγχους που θα βγάλουν πρόστιμα και θα φέρουν έσοδα... Να λοιπόν που μέσα στο ζόφο, υπάρχει ελπίς…

Αν τα αποδεχτούμε, καλά να μας κάνουν.

Και μία δική μας πρόταση, για να φύγει το άγχος από την Μαριλίζα αν θα καταφέρει να μας κρατήσει υγιείς:

Γιατί να κόβεις το τσιγάρο στους πολίτες αγαπητή μου Μαριλίζα; Κλείσε όλες τις καπνοβιομηχανίες και σταμάτησε ΑΜΕΣΑ την εισαγωγή τσιγάρων, πούρων και όλων των συναφών. Προτείνω μάλιστα, σε ένδειξη καλής θέλησης και πραγματικού ενδιαφέροντος για την υγεία μας, να ξεκινήσεις κλείνοντας ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ την καπνοβιομηχανία με τα πασίγνωστα αμερικάνικα τσιγάρα (σιγά μην τα γράψω και κάνω διαφήμιση...) που ιδιοκτήτης είναι κάποιος εβραίος...

Τι λες Μαριλίζα; Δεν είναι καλή ιδέα; Τους κλείνεις τα εργοστάσια και απαλλάσσεις τους καπνιστές από τον... πειρασμό και τους δημοτικόμπατσους από πολύ ξύλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

coutsobolitan tools