Coutsobolitan PhotoTrail

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Τελικά το έλλειμμα ήταν 15,1%. Θαύμα, θαύμα!


Η Κομισιόν αναθεώρησε το έλλειμμα της περιόδου 2006-2009. Δεν ήταν τελικά μόνο(!) 13,8%, αλλά 15,1%. Αντώνη, πρέπει να μας πληροφορήσεις εκ νέου πόσο είναι το “κυκλικό” και πόσο το “διαρθρωτικό” έλλειμμα.
Δεν ξέρω αν προλαβαίνει πλέον η ΝΔ να μηδενίσει το έλλειμμα μέχρι το τέλος του 2011. Ίσως να χρειαστούν 2-3 μήνες από το 2012. Ας πούμε μέχρι τις Απόκριες ή την Πρωταπριλιά.
Ελπίζω, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να μη χρειαστεί και νέα αναθεώρηση του μνημονίου, γιατί μας έχετε κάνει σαν τα στελέχη του ΚΚΕ. Δηλαδή να μισούμε τους… αναθεωρητές.
Λουκέτο έβαλαν τα παιδαγωγικά τμήματα των πανεπιστημίων, διότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς αποσπασμένους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Φταίει που η Άννα Διαμαντοπούλου έχει καθιερώσει στην παιδεία τα μονά-ζυγά. Φέτος θα λειτουργήσουν τα σχολεία αλλά όχι τα πανεπιστήμια. Του χρόνου… το αντίθετο.
Mιας και αναφέρθηκα σε καθηγητές, στη σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ η συμμετοχή τους θα είναι όπως πάντα παλλαϊκή. Μπορεί να φτάσει και το 10%.
Με τρόμαξε αυτή η παράξενη υπόθεση παράνομης παρασκευής και διακίνησης τσιγάρων στη Χαλκιδική. Όχι για το θράσος των λαθρεμπόρων, αλλά γιατί ποιος ξέρει τι φουμάρουμε εμείς οι θεριακλήδες…
Η άδεια για τη λειτουργία του ξηραντηρίου καπνού της παράνομης επιχείρησης εκδόθηκε μέσα σε τρεις μέρες! Δεδομένης της συνήθους γραφειοκρατίας, μάλλον έχουμε να κάνουμε με μια πρόβα τζενεράλε του… fast track.
Η ΝΔ επιμένει ότι δεν υπάρχει ζημία του δημοσίου στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, επειδή οι ανταλλαγές έγιναν μεταξύ νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. Λες και το μοναστήρι είναι… ΔΕΚΟ.
Νομίζω ότι με τέτοιου είδους δηλώσεις στοιχειοθετείται ακόμη ένα αδίκημα. Αυτό της “προσβολής της δημόσιας νοημοσύνης”.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης διαμαρτύρεται γιατί οι νέοι περιφερειάρχες δεν θα μπορούν να διαχειριστούν έργα της περιοχής τους. Μα τότε, κ. Ραγκούση, πώς θα μπορέσουν να τα σπάσουν σε ωραία περιποιημένα… 45άρια;
Αλλά θα έλεγα στους υποψήφιους τοπικούς άρχοντες: Εκλεγείτε πρώτα και μετά αρχίστε την γκρίνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

coutsobolitan tools