Coutsobolitan PhotoTrail

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Μέρκελ: Μπράβο Giorgos...


Γιατί άραγε έδωσε η Μέρκελ συγχαρητήρια στον Γιώργο Παπανδρέου; Υπάρχουν τρεις εκδοχές:
1ον γιατί διαπίστωσε ότι 4ος δρόμος προς τον σοσιαλισμό που ανακάλυψε ο Γιώργος οδηγεί σε αδιέξοδο.
2ον διότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχει λαός που αντέχει -και μάλιστα σχεδόν αγόγγυστα- τα μέτρα της τρόικας. Και…
3ον γιατί ο Γ.Α.Π. πέτυχε στη χώρα μας αυτό που δεν μπόρεσε να προκαλέσει η πολύχρονη γερμανική κατοχή. (Μάλιστα τότε δανείσαμε κι όλας, αυθορμήτως, το τρίτο ράιχ).
Ο Ερντογάν αποδίδει την ελληνική οικονομική κρίση στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Να, λοιπόν, γιατί η Τουρκία κατέφυγε νωρίτερα στο ΔΝΤ. Λόγω της αναλογίας 7 προς 10.
Ακούγεται λογικός ο ισχυρισμός του τούρκου πρωθυπουργού, αλλά είναι η μισή αλήθεια. Διότι εμείς αγοράζαμε οπλικά συστήματα όχι γιατί τους φοβόμασταν, αλλά γιατί ήταν πολύ καλές οι… μίζες.
Να γιατί δεν μας πολυενδιέφερε αν τα γερμανικά υποβρύχια έγερναν ή γιατί δεν υπήρχαν ανταλλακτικά για τους S-300.
Όσο για τα περί “κατασκευής φανταστικών εχθρών”, ελπίζω να τα είπε για τους στρατηγούς του που αρέσκονται να παίζουν τα αεροπλανάκια πάνω από τις βραχονησίδες του Αιγαίου.
Αρχίζει η μάχη… εξυγίανσης του ΟΣΕ. Όταν θα έχει τελειώσει κι αυτό το δράμα, θα έχουμε όλοι καταντήσει… τρενοβλαβείς.
Εκατοντάδες υπάλληλοι των σιδηροδρόμων θα μεταταγούν ανάλογα με τα προσόντα τους και την προϋπηρεσία τους. Αναρωτιέμαι που θα μπορούσαν να προσφέρουν την πολύτιμη εμπειρία τους αυτοί που κοιμούνται στις φυλασσόμενες διαβάσεις του ΟΣΕ.
Δικαίως ο Σαμαράς λοιδωρεί την ιστορική πλέον ρήση του Γιώργου “λεφτά υπάρχουν”. Αλλά παράλληλα δεν θα έπρεπε να μας εξηγήσει ο ίδιος ως υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης γιατί ΔΕΝ υπήρχαν λεφτά;
Όσο για το ποια κυβέρνηση είναι η χειρότερη της τελευταίας 30ετίας, νομίζω ότι ήδη έχει καταγραφεί από τους ιστορικούς. Αν τα καταφέρει ο Παπανδρέου να πάει ακόμη χειρότερα δεν θα του αξίζει μόνο το βραβείο Κβαντρίγκα, αλλά και το ρεκόρ Γκίνες.
Μπαίνει ο χειμώνας, μπαίνουν και νέοι φόροι… Φέτος δεν θα φορέσουμε παλτό αλλά… πανωφόροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

coutsobolitan tools