Coutsobolitan PhotoTrail

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

To ψηφιακό σχολείο και η αναλογική κοπάνα...

Η “πινελιά” που έλλειπε από το ελληνικό σχολείο ήταν γίνει ψηφιακό. Μήπως θάπρεπε πρώτα να γίνει σχολείο;
Να μην παραξηγηθώ. Είμαι αναφανδόν υπέρ των σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων. Αρκεί αυτοί που θα τα εφαρμόσουν να μην έχουν την εντύπωση ότι “ψηφιακό σχολείο ” σημαίνει ότι στο γραφείο των καθηγητών η τηλεόραση θα πιάνει πλέον και Νova.
Χάρη στους εκάστοτε υπουργούς Παιδείας και τις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις τους κατάλαβα γιατί όλα σχεδόν τα παιδιά θέλουν άμα μεγαλώσουν να γίνουν πιλότοι. Διότι όλα τα μοντέρνα προγράμματα εκπαίδευσης γίνονται (και παραμένουν)… πιλοτικά.
Η επιμόρφωση των καθηγητών πρέπει να είναι σε πολύ προχωρημένο επίπεδο, γιατί το “ηλεκτρονικό σκονάκι” θα κάνει θραύση.
Μελλοντικός διάλογος μαμάδων:
- Μπράβο στο γιο σου, πήρε σε όλα άριστα. Διαβάζει πολύ;
- Όχι καλέ. Ούτε ανοίγει βιβλίο. Απλώς είναι… χάκερ.
Στην Γ΄ Λυκείου θα γένεται μέσω υπολογιστών προσομοίωση των πανελλαδικών εξετάσεων. Για να είναι, όμως, πλήρες το πρόγραμμα θα πρέπει να γίνεται στο σχολείο προσομοίωση και της στιγμής που ο υποψήφιος γυρίζει στο σπίτι και λέει στους γονείς του: “Έδωσα λευκή κόλλα”. Ή μάλλον… “λευκή οθόνη”.
Πού τον θυμήθηκε ο Γιώργος τον Πασχαλίδη; Ο ίδιος λέει΄πως του ζήτησαν να στρατευτεί. Για να φτάσουν όμως να καλέσουν κι αυτόν, σημαίνει ότι έχει κηρυχτεί… γενική επιστράτευση.
Στην αρχή το τοπικό ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν στηρίζει Μπουτάρη και πως θα τα δώσει όλα υπέρ του Μπόλαρη. Τώρα τον “έκοψαν” κι αυτόν λόγω Πασχαλίδη. Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει…
Κάποιοι ευφάνταστοι ερμηνεύουν την επιστροφή Πασχαλίδη ως προάγγελο της επιστροφής των φρουτακίων στη νομιμότητα. Μ’ αυτά και μ’ αυτά όμως, είναι πιο εύκολο να βγουν στα φρουτάκια 3 εφτάρια, παρά να κερδίσει στις εκλογές ο Μπόλαρης.
Έχει γεμίσει από βουνά σκουπιδιών η Θεσσαλονίκη. Βλέπετε, ο απερχόμενος δήμαρχος θέλει να αφήσει πίσω του ένα ανεξίτηλο άρωμα για να τον θυμόμαστε.
Κάντε κάτι γιατί η κυβέρνηση δεν τόχει σε τίποτε να αναθέσει την καθαριότητα στους Κινέζους. Και να γίνει η Θεσσαλονίκη αντι για  Βαρκελώνη (τρομάρα μας)… Σαγκάη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

coutsobolitan tools