Coutsobolitan PhotoTrail

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Kάρτα του πολίτη: Ο μεγάλος εξάδελφος...


Από το 2011 θα γεμίσουμε κάρτες. “Κάρτα του πολίτη”, “κάρτα του φορολογούμενου”. Αυτό δεν είναι κράτος… Είναι ΑΤΜ.
Δεν είναι απολύτως ευδιάκριτο γιατί αυτές οι κάρτες θα καταπολεμήσουν τη γραφειοκρατία ή τη φοροδιαφυγή. Στην Ελλάδα ζούμε. Θα επανέλθει απλώς η ρήση ενός παλιού ανέκδοτου: “Ο Μητσάρας δεν πλερώνει, έχει κάρτα”.
Η κυβέρνηση υπόσχεται ότι οι κάρτες του πολίτη θα είναι ασφαλείς και δε θα αντιγράφονται. Μα δεν κατάλαβαν ότι για τον καλό χάκερ δεν υπάρχει τίποτε μυστικό υπό τον ήλιο;
Οι κινδυνολόγοι, πάλι, κάνουν λόγο για “μεγάλο αδερφό”. Τρίχες, απλώς η Ελλάδα θα γίνει “δημοκρατία α λα καρτ”.
Με τόσες κάρτες (πολίτη, πιστωτικές, cashcard κτλ.), όποιος θυμηθεί το σωστό pin να μας γράψει.
Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την επιστολή Καραμανλή και αγανακτώ. Γιατί δεν έβγαινε από την αρχή να μας πει ότι το Βατοπέδι δεν ήταν σκάνδαλο για να ησυχάσουμε;
Αλλά πάλι, αφού δεν είναι σκάνδαλο και αφού δεν υπάρχει καμία ζημία για το δημόσιο ποια “πολιτική ευθύνη” λέει ότι ανέλαβε; Απλώς το Μαξίμου ήταν γεμάτο με καλούς χριστιανούς.
Φαίνεται, όμως, πως η έννοια της ζημίας του δημοσίου επιδέχεται διαφόρων ερμηνειών. Κατά τη ΝΔ η εξυπηρέτηση μιας μονής του Άθω δεν μπορεί να βλάψει το δημόσιο. Διότι, αδελφέ, το να είσαι “ο περιούσιος λαός” δεν είναι άντε άντε. Έχει έξοδα.
Ίσως μάλιστα το “περιούσιος” να βγαίνει από τη λέξη “περιουσία”. Να γιατί έγιναν οι ιερές ανταλλαγές περιουσιών. (Σημ.: Η “συνουσία” δεν είναι συνώνυμη με την περιουσία.
Σιδηρά πυγμή επιδεικνύει η κυβέρνηση στο θέμα των φορτηγατζήδων μετά από ένα μήνα μπάχαλου στην Αθήνα. Προσεκτικά, όμως κύριοι, γιατί τη σήμερον ημέρα σκίζονται πολύ εύκολα τα… καλσόν.
Τι προσδοκούν άραγε οι λίγοι νταλικέρηδες που τραβούν την κατάσταση στα άκρα; Προφανώς να δημιουργηθεί ένα χοντρό επεισόδιο, για να αποχωρήσουν ηρωικά από τα μπλόκα. Τρε μπανάλ. 
Αυτή είναι η διαφορά του “εκσυγχρονισμού” από τον “τον 4ο δρόμο”. Ο Σημίτης θα τους είχε ξεφουσκώσει τα λάστιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

coutsobolitan tools