Coutsobolitan PhotoTrail

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Οι Κινέζοι μας βλέπουν σαν… πάπιες Πεκίνου...


Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκε ο κινέζος πρόεδρος την πρόσκληση του Γιώργου να έρθει στην Ελλάδα. Θέλει, βλέπετε, να δει από κοντά τι αγοράζει…
Ένας άλλος λόγος είναι ότι η χώρα μας συγκλίνει ταχύτατα προς την Κίνα. Όχι, βέβαια, σε ρυθμούς ανάπτυξης (ούτε κατά διάνοια), αλλά σε ό,τι αφορά το βιοτικό επίπεδο του λαού.
Εξακολουθούμε ακόμη να κάνουμε μία γκριμάτσα αηδίας όταν βλέπουμε σε ένα προϊόν την ετικέτα made in China. Φοβάμαι ότι σε λίγα χρόνια τα κινέζικα θα πωλούνται στη… μαύρη αγορά.
Προς το παρόν, οι Κινέζοι που ζουν στη χώρα μας είναι γκετοποιημένοι. Όταν όμως η Κίνα θα έχει εξαγοράσει τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα τρένα μας, θα αισθάνονται… σαν στο σπίτι τους.
Τότε, λογικά, θα αρχίσουν σιγά σιγά να γίνονται και οι πρώτοι μεικτοί γάμοι. Οπότε θα δούμε κάποιο κοριτσάκι, γόνο του έρωτα Κινέζου με Πόντια να λέγεται… Σουμέλα Τσου!
Ή αν η μητέρα ενός αγοριού είναι η Κινέζα και ο πατήρ ο Πόντιος να λέγεται… Τεγκ Σιάο Καραχισαρίδης.
Χρησιμοποίησα τους Πόντιους απλά ενδεικτικώς. Δεν είναι λιγότερο αστείο να λέγεται κάποιος στην Κρήτη… Μανούσος Πινγκ ή Τσι Χο Μαραγκουδάκης. (Πονάν ορέ, Τσι Χο, τα παλικάρια;).
Τότε, φυσικά, και το ΚΚΕ θα αναπροσαρμόσει τη διεθνιστική πολιτική του. Θα κρεμάσει πανό στην Ακρόπολη με το σύνθημα… “Λευτεριά στο Θιβέτ”.
Ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί δραστικά η φοροδιαφυγή είναι να υιοθετήσουμε ένα μέρος της κινεζικής νομοθεσίας. Δηλαδή οι φοροκλέφτες να εκτελούνται και να υποχρεούνται οι κληρονόμοι τους να πληρώσουν πανάκριβα τις σφαίρες που χρησιμοποιήθηκαν.
Νταλικέρης δάγκωσε αστυνομικό. Αμφότεροι πρέπει να κάνουν αναλυτικές ιατρικές εξετάσεις, γιατί και οι δύο “ασθένειες” είναι μεταδοτικές.
Το γεγονός δεν συνέβη ούτε σε πανσέληνο ούτε μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. Οπότε, δεν χρειάζεται να καλέσουμε ακόμη τον γιατρό Βαν Χέλσιγκ.
Με τέτοια οικονομική κρίση δεν αποκλείεται να δούμε έξω από σκυλόσπιτο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

coutsobolitan tools