Coutsobolitan PhotoTrail

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Περίμενε ΕΣΥ ΠΡΟΒΑΤΟ να σε σώσει ο άλλος....


Η γυναίκα της ιστορίας ονόματι Σούλα έβγαλε το κεφάλι απʼτην κουζίνα και φώναξε:
Σούλα: -Σάαακηηηη έλα να φάμε.
Ο κυρ-Σάκης , 60αρης συνδικαλιστής άφησε το βιβλίο ” Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω ” του Ε.Λεμπέση (δώρο από τον αρχηγό του κόμματός του στα γενέθλιά του) και πήγε στην κουζίνα με ύφος σκεφτικό. Κάθισε και ανακάτεψε ανόρεχτα το φαγητό του χωρίς να το δοκιμάσει. Η γυναίκα του τον κοίταξε ανήσυχη.
Σούλα: -Τι έχει,δεν σου αρέσει;
Σάκης: -Οχι δεν είναι αυτό,αλλά σκέφτομαι…Τόσα αδέρφια εργάτες, άνεργοι ίσως να μην έχουν ούτε ένα πιάτο φαί … (Αναστέναξε μʼενα ωωωωωχ)
Η γυναίκα του κατάλαβε. Τον ήξερε καλά πλέον,τόσα χρόνια παλεύοντας για το συμφέρον των εργατών και των αδυνάτων είχε γίνει ένα μʼαυτούς. Αυτοί χτυπούσαν αυτός πονούσε. Δεν του είπε τίποτα. Σε λίγο χτύπησε το τηλέφωνο. Το σήκωσε αυτή και φώναξε:
Σούλα: -Έεελα, Σάκηηη ο Γιωργάκης απʼτο κόμμα είναι στο τηλέφωνο.
Αυτός το πήρε και άκουσε για λίγο τον συνομιλητή του. Σε λίγο του είπε:
Σάκης: -Ναι,καταλαβαίνω Γιώργο μου ότι πήρατε τα μέτρα που έλεγε το μνημόνιο αλλά κιʼεγώ πρέπει να βγω κάτι να πω, αλλιώς θα με πάρουν με τις πέτρες. Λοιπόν,άκου τι θα γίνει. Θα βγω στα κανάλια να σας τα χώσω, εννοείται απαλά και με τρόπο θα κηρύξω και μια 24ωρη γενική απεργία στα μέσα Σεπτεμβρίου κιʼόλοι ευχαριστημένοι.....
Ο άλλος απʼτην άλλη άκρη μάλλον θα συμφώνησε, γιατί έκλεισε κιʼ ο κυρ-Σάκης χωρίς να συνεχίσει η συνομιλία. Γύρισε στην κουζίνα.
Σούλα: -Τι έγινε,τον ρώτησε αυτή,τον ρώτησες αν να σε βάλει στις επόμενες εκλογές στο ψηφοδέλτιο για βουλευτή;
Σάκης: -Οχι,αλλά θα γίνει κιʼαυτό. Τώρα με καίνε άλλα. Έπεσε το βασικό μεροκάματο στα 592 Ε,η σύνταξη πάει στα 65 χρόνια … Δεν μένει τίποτα όρθιο … (Αναστέναξε κιʼ έσκυψε το κεφάλι.)
Η γυναίκα του -η Σούλα ντεεεεε- τον κοίταξε και βούρκωσε.Είχαν ασπρίσει τα μαλλιά του στους αγώνες, στο πεζοδρόμιο,στα οδοφράγματα. Και τώρα έβλεπε το κόμμα του να γκρεμίζει όσα είχαν χτίσει τόσα χρόνια αγωνιστές σαν τον άντρα της. Δεν είπε τίποτα. Το τηλέφωνο ξαναχτύπησε, ήταν ο λογιστής του κι ʽ ήθελε πληροφορίες για την φορολογική του δήλωση.
Σάκης: -Τι με ρωτάς; είπε ο κυρ-Σάκης,τα ξέρεις τα εισοδήματά μου. Απʼτον μισθό και τα συμβούλια που συμμετέχω όλα κιʼόλα είναι 170.000. Αυτά είναι δεν έχω κάτι άλλο να δηλώσω.
Εκλεισε και γύρισε πάλι σκεφτικός στο σαλόνι.

Αργούν κιʼεκείνες οι εκλογές…

Ηθικό δίδαγμα: Όσο υπάρχουν πρόβατα θα υπάρχουν και οι φελλοί που θα επιπλέουν!

Τί δεν καταλάβατε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails

coutsobolitan tools